Habos lágy epres-málnás nyerstorta 3+2 összetevővel (vegán, nyers)

2017. március 13. - ginavega

Hahóóó vegapajtik!!! Ez mennyire tuti egyszerű recept, nyalni fogjátok mind a 10 lábujjatokat érte!!!! Habosbabos lágy, érzéki finoman morgósan lenyelhető csodatünemény!!!!

Összetevők:
Alap:
- 100 gr datolya
- 100 gr mandula

Krém:
- 100 gr kesudió
- 1 aludobozos DM Kokosmilch-nek csak a zsíros része (vagyis ha felbontod, akkor a felsö krémes réteget kiveszed, az alsó vizes kókusztejet pedig a következö smoothiedba készítheted)
- 250 g fagyasztott eper és málna

pici vanília, pici juharszirup (vagy amivel édesíteni akarjátok)

1. Mandulát és kesudiót előző nap éjszakára beáztatom (külön külön tálban) 

2. Másnap lehúzom a manduláról a héjat, mert könnyen megy. Datolyákat félbevágom hogy a mixer ne szenvedjen annyit. Nagy teljesítményű mixerben (mint pl. a Vitamix) a mandulát és a datolyát összemixelem és kicsi tortaformába belenyomkodom... (a tortaforma aljára lehet még kókuszreszeléket vagy puffasztott amarantot rakni mielőtt az alapot belenyomkodod, én az amarantot választottam)

3. Áztatott kesudiót, kókusztejszínt és a fagyasztott málnát-epret mixerbe teszem. (málnát és epret leforráztam picit, hogy az se gyilkolja le a mixert. Pici Vaníliát (por vagy folyékony) pici nyírfaszirupot belerakok még. Szabad a csók, vagyis annyit tesztek bele a nyírfaszirupból, amennyi nektek elég édes. 

4. Ráöntöm az alapkára megszórom igény szerint reszelt csokival  és be a mélyhűtőbe kerek 1 órára... Ha ki bírod várni, akkor utána jól lehet szeletelni...

5. Egy finom pohár rozéborral kínálom ♥

habosepresnyerstorta1.jpg

habosepresnyerstorta2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr1912335537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása