Vegathermomix5: Hókifli gyorsan finoman....

2016. december 13. - ginavega

A kislányom egyik legkedveltem csemegéje a hókifli. Anyósom szokott neki gyártani egy raklappal, a hagyományos cukros vajas fajtából. Èn megcsináltam a vegán változatát és sokkal finomabbnak érzem mint a sima hagyományost.

Kell hozzá:
- 200g liszt
-100 g mandula
- 70 g kókuszvirágcukor
- 20 g nyírfacukor
- 140 g margarin vagy Alsan vegán vaj (szobahőmérsékletű)
- késhegynyi vanília
- 4 ek növényi tej

+ porcukor a szóráshoz

1. Ledarálom a mandulát. (Akinek nincs jó mixere annak eleve a darált mandulát javaslom)
2. Száraz összetevőket összekeverem vagyis liszt mandula, kókuszvirágcukor, nyírfacukor, vanília
3. Thermomixbe beleteszem az összekevert száraz cuccost és hozzáadom a margarint meg a növényi tejet (én mandulatejet tettem hozzá) 
4. 2 perc/ dagasztóprogi (ahol a kis búzakalász jel van) - akinek nincs mixere, az kézi meghajtással szépen összegyúrja a tésztát...
5. Kitekerek egy jó hosszú frisspackot (műanyag fólia) rágyurmázom a tésztát, összedolgozom téglalap formára és beteszem a hűtőbe (legyen mondjuk 15-20 perc, addig megcsináltam a kókuszgolyót)
6. Akkor jó amikor picit megkeményedett a tészta, csinos kis vékony csíkokat vágok a téglalapból és szépen kézzel megformázom mini kifliformákra (nekem van hókifliformám ezért ez a folyamat leegyszerűsödik...)
7. 180° fok 10 perc!!!!! sütés. Akkor kész amikor épp picurkát aranybarnára sül, persze lehet hogy 10 perc előtt kész van, ezért ne üljetek oda a computerhez :D
8. Kiveszed a sütőből és megszórod porcukorral, vagy hagyod light-osan porcukor nélkül :D

(A kókuszgolyó másik bejegyzésben lesz)

20161213_161816.jpg
 (forrás: mrs.flury)

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr3012046121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása