The Kids Menu - Joe Cross nagyszerű filmje gyerekekről gyerekeknek

2018. január 02. - ginavega

Most a napokban néztem meg a The Kids Menu filmet, amit Joe Cross készített a legendás Kövér, Beteg és majdnem halott c. film rendezője. A The Kids Menu nincs meg magyarul, csak angolul vagy németül tudod megnézni, de a lényeget elmondanám dióhéjban. 
Joe Cross iskolákat látogat meg és táplálkozási szakértőket kérdez meg a témában, hogy lehet a jövő nemzedékét az egészséges életmódra nevelni. Mi kell hozzá? 
Nagyszerű projekteket csináltak együtt a gyerekekkel, iskolakertet alapítottak, az étkeztetésben kihangsúlyozták a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását és olyan gyerekeket is bemutattak, akiknek az életét mentette meg a friss zöldlevek és smoothiek.
Amennyiben tanár is olvassa a blogbejegyzésemet, mindenképp ajánlom az iskolákban egy egy óra keretében a gyerekekkel megismertetni a zöldlevek, smoothiek, nyers zöldségek és gyümik előnyeit, ízeit.
Egy példa. Kislányom tanárnőjének (aki egyben az igazgató is) megemlítettem hogy lehetne tartani egy smoothie napot a gyerekeknek. Természetesen ezt a nagyszerű ötletet támogatta. Bevásároltam egy csomó zöldséget és gyümit. Volt ott a sárga smoothietól a liláig minden színben és ízben. Elvittem a Vitamixemet és minden egyes smoothiehoz egy egy csoportot csináltunk az osztályból. Vagyis volt egy sárga, egy piros, egy zöld egy lila és egy multivitamin csoport. Ment a nagy hámozgatás, a többi gyerek akiknek nem jutott kés pedig kitalálósdit játszott. Minden csoport összemérte az erejét, ki tudja a legtöbb zöldséget és gyümölcsöt kitalálni. Jó móka volt..
Ami a legjobban elgondolkodtatott, hogy a gyerekeknek egy-egy zöldségről vagy gyümölcsről fogalmuk sem volt hogy mi az... pl. az édesköménygumó, vagy éppen a datolyaszilva, amit persze nem muszáj tudniuk, de örültem neki hogy ezzel is bővült a látókörük. Aminek a legjobban örültem, hogy voltak olyan gyerekek, akik utálják a spenótot vagy a céklát, de úgy itták a smoothiet mint a huzat... öröm volt nézni hogy amikor megmondtam miből van teljesen le voltak döbbenve...
Minden kisgyerek anyukájától csak pozitív visszajelzést kaptam, volt olyan gyerek aki otthon követelte a smoothieját.
Ezt olyan jó hallani... 
Próbáljuk meg a gyerekekben feléleszteni a kíváncsiságot a friss levek és smoothiek iránt. Lehet hogy más gyümölccsel keverve az összes nemkívánatos zöldség is kedvenccé válhat. Próbáljuk ki!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr2713540579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása