Habos lágy epres-málnás nyerstorta 3+2 összetevővel (vegán, nyers)

2017. március 13. - ginavega

Hahóóó vegapajtik!!! Ez mennyire tuti egyszerű recept, nyalni fogjátok mind a 10 lábujjatokat érte!!!! Habosbabos lágy, érzéki finoman morgósan lenyelhető csodatünemény!!!!

Összetevők:
Alap:
- 100 gr datolya
- 100 gr mandula

Krém:
- 100 gr kesudió
- 1 aludobozos DM Kokosmilch-nek csak a zsíros része (vagyis ha felbontod, akkor a felsö krémes réteget kiveszed, az alsó vizes kókusztejet pedig a következö smoothiedba készítheted)
- 250 g fagyasztott eper és málna

pici vanília, pici juharszirup (vagy amivel édesíteni akarjátok)

1. Mandulát és kesudiót előző nap éjszakára beáztatom (külön külön tálban) 

2. Másnap lehúzom a manduláról a héjat, mert könnyen megy. Datolyákat félbevágom hogy a mixer ne szenvedjen annyit. Nagy teljesítményű mixerben (mint pl. a Vitamix) a mandulát és a datolyát összemixelem és kicsi tortaformába belenyomkodom... (a tortaforma aljára lehet még kókuszreszeléket vagy puffasztott amarantot rakni mielőtt az alapot belenyomkodod, én az amarantot választottam)

3. Áztatott kesudiót, kókusztejszínt és a fagyasztott málnát-epret mixerbe teszem. (málnát és epret leforráztam picit, hogy az se gyilkolja le a mixert. Pici Vaníliát (por vagy folyékony) pici nyírfaszirupot belerakok még. Szabad a csók, vagyis annyit tesztek bele a nyírfaszirupból, amennyi nektek elég édes. 

4. Ráöntöm az alapkára megszórom igény szerint reszelt csokival  és be a mélyhűtőbe kerek 1 órára... Ha ki bírod várni, akkor utána jól lehet szeletelni...

5. Egy finom pohár rozéborral kínálom ♥

habosepresnyerstorta1.jpg

habosepresnyerstorta2.jpg

Vegathermomix9: Rakott cukkinis krumpli igény szerint currys ketchuppal - vegán

Régen nem írtam pedig rengeteg jó kaját meg sütit csináltam, meg kimaradt a jelentésem is a Veganmaniáról, jön, ígérem, de annyi minden történt, hogy a motivációm a zoknimban hagytam.... Aztán beraktam Katy Perry szupi zenéjét és mehetett a kajagyártás!!!!
Szóval a mai nap keresgéltem valami gyorsat finomat és találtam egy tök jó thermomix receptet, az egész rittyentés nem került 30 percbe (sütés +30 perc), még egy 10 perces keksz is belefért Jónás Mónitól. 

Hozzávalók: 
- 500 g nyers krumpli
- 1 kisebb cukkini
- 1 nagy fej hagyma
- 150 g szójajoghurt / szójakrém
- 240 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 kk só
- 125 g tofu (a sparosnak pont a fele)
-  pici bors
- víz
- 2 ek csicseriborsóliszt

1. Csicseriborsólisztet 3 ek vízzel krémesre összekeverem. 

2. Krumplit, hagymát és cukkinit összevágom nagyobb kockákra, thermomixedénybe teszem és 10 sec/4 fokozaton felaprikolom. (Akinek nincs Thermomix-e az apró kockákra vágja a krumplit, hagymát és cukkinit, vagy valami kis mixerbe alacsony fokozaton darabolja fel)

3. A többi összetevőt hozzáadom + a csicserikrémet 2 perc/3 fokozaton összekeverem. (Illetve Thermomix nélkül mindent egy tálba szépen összekeverek)

4. Kókuszolajjal kikent üvegtálba tettem a masszát, és 200°C fokon 30 perc alatt megsütöm. 

5. Curry ketchuppal egyenesen függővé tesz!!! 

rakottcukkinikrumpli.jpg

 

Ja és hogy hol van Katy Perry??? Nyomassátok rendesen a táncot!!!

Turn it up, it's your favorite song
Dance, dance, dance to the distortion
Come on, turn it up, keep it on repeat
Stumbling around like a wasted zombie
Yeah, we think we're free
Drink, this one is on me
We're all chained to the rhythm
To the rhythm
To the rhythm

 

 

süti beállítások módosítása