TIRAMISU - vegán, gluténmentes 5 perc alatt elfogyós....

2016. szeptember 15. - ginavega

Szerettem volna egy vegán gluténmentes tiramisut, mert egyszerű vendégváró és gyorsan kész van. Ennek az az előzménye, hogy voltunk Grazban és az Erde vegán étteremben annyira finom volt, hogy a kislányom 2 perc alatt végzett vele... Ezért agyaltam egy picit, hogy is tudnám én is megcsinálni és végre sikerült megvan!!! Többféle variáció van ezért mindenki azt válassza ki magának ami tetszik:

Piskóta helyett:
100 g dió vagy mogyoró
65 g cirokliszt
50 g zabpehely(gluténmentes) vagy rizsliszt
2 ek kókuszvirágcukor vagy 2 ek juharszirup vagy 2 ek eritrit
2 ek szójatejszín
pici vanília, pici só

180°C fok, 10 perc

Tiramisu krém:
300 g beáztatott kesudió (áztatás: 3 óra, amit össze kell mixelni krémmé) vagy 400 g selyemtofu (ez egy tofukrém) vagy 1 nagypoharas szójajoghurt (pl. Soyade vanília)
300 g vegán tejszín (fel kell verni, pl. Soyatoo)
1 tasak Nescafé instant kávé (cukormentes, tejmentes pl. Nescafe Classic, vagy 1 tk Classic, Gold, v Espresso üveges instant kávé)
2 ek kókuszvirágcukor


Elkészítés:
1. A piskótaalapot összemixelem és beteszem a sütőbe (Thermomix: először a mogyorót összedarálni 15 másodperc / 9-es fokozat, utána hozzáadom a többi hozzávalót és kókuszzsírral kizsírozott tepsibe rakom)
2. A kesudiót vagy szójajoghurtot összemixelni a tejszínnel, kávéval és cukorral (Thermomix: 1 perc/ 10-es fokozat)
3. Ha kihűlt a piskótaalap akkor morzsásan összetördelni fagyipoharakban, utána a tiramisukrémet hozzáadni és megint piskótaalapot megint tiramisukrémet rétegesen. A tetejét szórd meg kakaóval...

Evi még morgott is hozzá annyira ízlett neki :)

tiramisu.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr9611704951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.09.15. 19:26:11

A mindenmentes dolgok rosszízűek.

Semper Fidelis 2016.09.15. 20:36:35

Kókuszvirágcukor, szója"tejszín", cirokliszt. Brrr.

ginavega 2016.09.15. 22:14:27

Ez a recept nem csak vegáknak van hanem mondjuk glutén és laktózérzékenyeknek is kíváló. Nyilván más blogon, online receptportálokon találtok magatoknak olyan tiramisut amilyet akartok, tejeset, liszteset, tojásosat.. mégis azt mondom, aki egészségügyi okokból vagy csak etikai okokból (állatvédelem) ki akarja próbálni ezt a receptet, az nem fog benne csalódni :)... #govegan #loveandpiece
süti beállítások módosítása