Beleharapsz a roppanós csokiba aminek a belseje selymes eper-kókuszkrém és miközben morogsz hozzá azt gondolod, hogy cukrásznak születtél, mert ilyen finom, vegán és mindenmentes csokit csak a nagy csokimesterek tudnak (mint a Willy Wonka :D) A sima csokireceptemet megtalálhatjátok itt a blogban, azt lehet cifrázni még egy kis puffasztott amaranttal vagy cranberryvel vagy valami diófélével...
De térjünk vissza az epres csokihoz:
Töltelék:
1x kókuszkrém (kisüveges pl. a dm-es kokosmus v. kókuszkrém))
1 cs. szárított eper
HA nincs szárított eper akkor 50 g sima fagyasztott eper
1-2 ek juharszirup
(nem mindig írom ki de általában 90%-ban bio termékeket veszek....)
Csokimáz:
50 g kakaóvaj
2 ek kakaó
1 ek juharszirup
1. A kókuszkrémet üvegestül beleteszem egy szép öblös kis bögrébe felöntöm forró vízzel és hagyom hogy megpuhuljon. Közben cserélgetem a vizet (vagyis kicserélem forróra), hogy tényleg jól megpuhuljon a krém és ki tudjam varázsolni az üvegből...
2. Száríttott epret + fagyasztott epret összemixelem, hozzáteszem a felolvaszott kókuszkrémet és juharszirupot,
3. Az epres krémet beleteszem egy szilikont konfekt formába (bon-bon forma) és a fagyasztóba minimum 3 órára, de a legjobb ha estére berakjátok és reggelre veszitek csak ki.
4. Kakaóvajat 1-es fokozaton hagyjuk megolvadni, hozzáadjuk a kakaót és juharszirupot és szépen kevergetjük amíg gyönyörű mázat kapunk.
5. A fagyasztóból kiveszem az eprestölteléket a formából kiszedem őket és szépen meglocsolom a mázzal vagy belemártogatom...
Ez a kedvenc képem, amikor a teraszra kiraktam és a reggeli meleg napsugarak páracseppekké változtatták a fagyasztott csokimázat, elájultam a gyönyörűségtől....