Ezt a karfiolos gyönyörűséget ki akartam próbálni ezért a Kristóf konyhája szakácskönyvet felütöttem szépen és hozzá is fogtam a rittyentéshez ahogy ő írja!!! #kristófnagyonbirlak
Én egy picit másképp csináltam de így is csudifinom...
Hozzávalók:
1 fej karifol
1 marék szárított paradicsom
1 kis fej hagyma
2 ek cukormentes ketchup vagy sima sűrített paradicsom
olaj
só, bors
1. A szárított paradicsomot beleteszem egy pohárba és langymeleg vízzel felöntöm, hogy ellepje a parikat kb 10 percre.
2. Tepsire ráteszek egy sütőpapírt és rádarabolom a karfiolrózsákat. Hagymát, ketchupot és a picit megpuhult szárított paradicsomot beleteszem Vitamixbe és szép krémmé mixelem.
3. Minden karfiolkát megkenek a paradicsomos krémmel utána mindet megsózom, borsozom és egy pár csepp olajat teszek rá.
4. 20 percre a sütőbe teszem és mikor megpirul akkor kiveszem és nagykanállal azon nyomban nekiugrok és elpusztítom!!!
(sajna most csak kóstolásra jutott mert az olaj miatt nem ehetek a kúrámon...)