Rókagombaragu rizzsel és kedvenc snicivel!!! (Thermomixben is elkészíthető)

2017. szeptember 08. - ginavega

Ezt az egyszerű kis ragucskát, olyan gyorsan rittyentettem össze hogy leírni is tovább tart... na lássuk:

150 g rizs, víz és só (szokásosan elkészíteni)

Snici ( a kedvenc márkám a Wheatytől)

és akkor jöjjön a fincsi ragu:

200 gr. rókagomba
1 db tönkölytejszín (lehet szója is vagy zab)
1 közepes fej hagyma
2 fokhagymagirizd
1 mokkáskanál curry
1 mokkáskanál grill vagy vegetafűszer
1 csipet sáfrány (elhagyható)
fél mokkáskanál só
100 ml víz
1 mokkáskanál étkezési keményítő vagy liszt (a keményítő jobb mert szószos lesz és nem lesz lisztíze)

1. Hagymát és fokhagymát megdinszteled, rádobod az összes összetevőt és kb 20 percig főzöd.

Thermomixes variáció: Hagyma és fokhagyma 5 msperc/ 6os fokozat. Hagymát egy spaklival leteszed az edény aljába. Beledobod a többi hozzávalót, nem dinsztelsz előre!! 20 perc / 100°C fok /Counter-clockwise operation 2-es 

rokagombaraguosszetevo.jpg 

rokagombaragu.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr7012812562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása