mai napi meglepi a Sparból.....

2016. április 09. - ginavega

3 fajta ízben van abból az egyik ez a nugát....

20160409_131129.jpg

Gyógyszer, medicin, avagy a nyers gyógyítóerő zöld puttonyos 2 pohárkában

A kislányom beteg, tegnap lázas volt és azon tanakodtam hogy mit adjak neki.... Fájt a feje, torka, a szokásos...
Ma meló után hoztam magammal egy kis dobozt meg gumikesztyűt és hazafele leszedtem a "gyógyszereket" a mezőn... mármint a gyógynövényeket. Gyermekláncfűlevél, lándzsás útifű, kankalin, csalán.
Megmostam és beletettem a fűprésbe.
(itt az egyik hely ahol tudsz ilyen gépet nézni : http://juicers.hu/category/termekek/egy-csigas-lenyerok-presgepek-juicerek/ )

Tehát amit beleraktam:
- gyermekláncfű levél
- lándzsás útifű
- csalán
- kankalin

Hát az ízétől nem volt szegény elájulva. A fű a széna és a keserűgyökér keveréke... azt mondta... anya, ennek nagyon sz** íze van... nem baj leányom, ebben van erő, egészség!!! Hál Istennek sokkal jobban érzi magát, egy kis infralámpázás is segített. Merjétek kipróbálni!!!

 

20160408_110739.jpg

20160408_111830.jpg

Nyers vegán csoki csokoládé vagyis Csoki Júing bemutatkozása csakis a csokis....

Sok sok csokireceptet kipróbáltam már a simától a raffaello, ferroro és egyéb variációig. Volt olyan ami eritrittel volt,  sima kókuszzsírral, és volt olyan ami kakaóvajjal és más édesítőszerrel. Ezt a fajtát Markus Rothkranztól tanultam, ha beírjátok a youtube-ba, hogy Raw Chocolat akkor 2.iknak vagy 3.iknak bukkan fel... mondjuk én picit továbbfejlesztettem, mert keverem a kakaóvajjal ami sokkal sejmesebbé teszi a csokit és puffasztott amarantot is teszek bele ami még finomabbá teszi, ja és pár kanál chai fűszert is beleszórtam mert azt mindenbe teszem mert szeretem.... Tehát,mi is kell hozzá:

125 g kakaó (egy teljes csomag)
50 g karobpor
100 g kakaóvaj
50 g kókuszzsír
50 g nyírfaszirup
50 g mandulavaj vagy kesuvaj
1 késhegynyi vanília
Esetleg még:
puffasztott amarant
chai fűszer (vagy chai szirup amit a blogomban már leírtam)

http://ginavega.blog.hu/2016/03/15/ismeritek_a_chai-t_nem_az_orosz_teara_gondolok_----_chai_latte

A kakaóvajat és a kókuszzsírt megolvasztom. A kakaót, karobport, nyírfaszirupot, mandulavajat, vaníliát az olvasztott vajjal és zsírral összekeverem, a legvégén rakom bele az amarantot és chait. Szilikon vagy papír konfektformába öntöm és berakom a fagyasztóba. (Kb 1 óra múlva már eheted is)

 20160407_090430.jpg20160408_123349.jpg

Napsütés, sunshine, stressz, zöld....a mai mottó :D

Ma elmentem az Obiba és vettem egy csomó fűszernövényt, egy málnatövet meg egy szedertövet, és edényeket hozzá, meg Kikbe meg ide oda amoda.... szóval szaladgáltam mint pók a falon...

Gyorsan megkajáltam a Mekiben, persze kérdezhetitek mi a fenét eszik egy vega a mekiben??? A legfincsibb amit szeretek enni Veggie Wrap Salsa szósszal (kicsit csípős, de én egyébként is szeretem a csípőst), fűszeres krumpli, meg egy Orange Juice, pont jól laktam!!! 
05043.jpg 

Hazajöttem és megkezdődött a növényezés.... először elintéztem az ablakomat, mert az a leggyorsabb... (sajnos az út alatt egy jácintom eltört... remélem hogy túléli...)
05042.jpgA teraszom még nincs kész, de amint meglesz részletesen beszámolok róla, hogy mit miért ültettem...

Akartam csinálni délután egy zöld smoothie-t, de csak almám meg narancsom volt itthon... nem baj, nem is nagyon kell  több hozzá... a legjobb superfood és csúcsszupervitaminbomba a ZÖLD gaz.
Vagyis kimentem a ház háta mögé és szedtem gyermekláncfü levelet, százszorszépet, kankalint, réti kakukktormát, tyúkhúrt, ehhez adtam még 2 narancsot (banán is kellett volna de nem volt itthon), aztán be a mixerbe és hadd szólljon...
05041.jpg

További szép napot... boldogan vegán....;)

süti beállítások módosítása