Bloody Mary virgin smoothie csoda....

2016. április 14. - ginavega

Smoothie : fél cékla, 2 répa, 1 narancs, (fél citrom, de elhagyható), 1 banán, mindent a mixerbe és én leszűrtem, hogy ne legyen túl darabos, de természetesen lehet hagyni szűrés nélkül is...

20160414_204928.jpg

Mai "happy"meal" - vagyis az igazi boldog kaja : Spárga sajtos tejszínes szósszal orsótésztával (vegetáriánus)

A mai kaját először alkottam meg. Kicsit féltem a spárgától, mert nem minden ételben ízlik az íze. Meg persze különbség van a fehér és a zöld spárgában is, mert a fehérnek kicsit intenzívebb íze van. Ez a kaja egyszerű és nagyon finom. 

Hozzávalók:
1 csomag spárga 
olaj, só (bors)
1 csomag fetasajt
1 pohár tejszín
1 EK levesfűszer feloldva vízzel
1 csomag orsótészta
parmezán igény szerint

1. A spárgáknak a fejét levágtam, azt nem kell meghámozni, mert egyébként is puha. A szárakat krumplihámozóval meghámoztam és negyedekre vagdaltam. Egy kis tálban megsóztam és olajjal összekevertem. (borsot is lehet belerakni, de a kislányom nem szereti ezért nem raktam bele) Van egy elektromos mini sütőm és annak a tálcájára tettem sütőpapírt és rá a sós olajos spárgadarabkákat. 10-15 percig grillezük, hogy szép puha legyen.

2. Vízben kifőzöm a csomag orsótésztát. Ha kész van akkor zöldfűszerrel még picit megszórom.

3. Feldarabolom a fetasajtot beleteszem egy lábosba, hozzáadom a tejszínt és a levesalapomat (kb. 200 ml) , majd megszórom egy kis parmezánnal. Igény szerint még sózhatjuk ha nem elég sós...

4. Az egészet egy wokban összekeverem: grillezett spárga, orsótészta, sajtszósz...

Voilá:

sparga.jpg

Az első vega utazás bejegyzés: MÜNCHEN

Tavaly volt a 10. házassági évfordulónk és mint minden évben megünnepeltünk ezt is Münchenben. Elég pocsék időjárás volt, de rengeteg programunk volt. Elsősorban a Veggie World kiállítás miatt jöttünk ide. Szuper termékbemutatók, kóstolások, előadások, könyvek stb... az egész hosszúhétvége a vega jegyében telt el...A hotelunk nagyon tuti volt (NH Hotel) és a 3 nap alatt 2 éttermet látogattunk meg. Az egyik a Tian München (igazi arisztokrata étterem luxus árakkal, München egyik legexluzívabb vega étterme)
Egy 3 fogásos menüt rendeltünk, ami először szuper kevésnek tűnt, csak a végén tudtam elmondani, hogy tulajdonképpen tök jóllaktam. Minden tökéletes volt, a desszert az meg kimondottan mennyei... (Olyan érzésem volt mint a Disney Lecsó filmjében amikor a kis patkány beleharap a sajtba és apró tüzijátékok jelennek meg előtte)
Hát ez az étterem az, ami élményt ad... 

tianmunchen1.jpgtianmunchen2.jpgtianmunchen3.jpg

(képek: az internetről, ill. Trip Advisor)

A másik étterem volt az, ami a kispolgári vegáknak a "degeszre zabálom magam" élményt nyújtotta. Aki München fele tart, annak ez az étterem az utazás csúcspontja lesz. Ignaz Café-nak hívják a helyet és az első nap csak úgy bejöttünk ide, az interneten találtam ezt a helyet... Normál esetben foglalni kell mert írd és mond összesen 8-9 asztaluk van!!!! Ez egy kis ékszerládikó a vega szerelmeseinek, apró kis terem pici asztalokkal és nagy menüválaszték svédasztalos formában... azt ettünk amit akartunk, természetesen mindent kipróbáltunk!!
Ez nem csak egy kis étterem/kávézó egyben hanem egy cukrászdaüzlet is, vagyis van vega péksüti és torták, meg sütemények minden változatban. Amit megismertem itt az a zöld alga... degeszre ettem magam algával, annyira finom volt, hogy nem tudtam leállni vele...
A férjem egy fokhagymás gnocchit evett valami érdekes növényi cuccal már nem tudom.... én meg válogattam a svédasztalosból. 
Ide mindenképpen menjetek el, árban is megfizethető és nagyon finom.

http://www.ignaz-cafe.de/cms/

ignaz1.jpgignaz3.jpgignaz2.jpgignaz4.jpg

(fotók az internetről)

Piña Colada Cake avagy a kókusz és az ananász szerelmes összefonódása egy tányéron ;)

Ez a süti annyira brutálisan finom, hogy ha csak rá gondolok hmmmmmm nyami, már morgok is hozzá ;)

Hozzávalók: Egy kicsike tortaforma (18mm átmérőjű kb)

Alap:
90 gr Mandula (6-8 órára beáztatva)
75 gr Datolya
1 kiskanál kakaó (cukrozatlan sima!!!)
1 kiskanál karobpor
1 késhegynyi vanília

Krém:
125 gr. Kesudió (sima sótlan, lehetőleg bio, 2-3 órára beáztatva)
Fél ananász (ha nincs akkor marad a befőttes verzió, csak azzal az a baj, hogy cukrozott....)
2 EK nyírfaszirup
2 EK víz
1 kiskanál vanília
125 g Kókuszvaj

Teteje: megszórva kókuszreszelékkel

1. A beáztatott manduláról lehúzom a héjat és beleteszem a mixerbe (pl. egy Vitamix-be, mindenképp nagyteljesítményü legyen mert lefullad a géped...) Azonkívül még beleteszem a datolyát, kakaót, karobot, vaníliát és addig mixelem amíg morzsaszerü állapotba kerül.

2. Megszórom a tortaformámat egy kis kókuszreszelékkel és belenyomkodom az alapot, így:
20160409_190457.jpg

3. A kókuszvaj általában szilárd, nekem kisüveges volt otthon, úgyhogy felolvasztottam az egészet, beletettem az üveget forró vízbe és a kókuszvaj benne azonnal felengedett.. A fél ananászt kettévágom és az egyik felét beleteszem a mixerbe. Hozzá a kókuszvajat, beáztatott kesudiót, nyírfaszirupot, vaníliát, vizet. Összemixelem és egy kellemes állagú krémet kell, hogy kapjatok. (Az áztatott kesudió miatt lesz kellemes krémállagú.)

4. A tortaalapra a másik negyed ananászt összevágom kis kockákra és ráteszem. (azt ugye nem kell mondanom hogy a közepén a fás részt ki kell vágni....) Tehát, alap, ananászdarabkák és végül a fincsi krémet ráteszem. Kókuszreszelékkel díszitem és berakom a fagyasztóba minimum egy órára!! (de 2 az jobb....)

Magyarország legnagyobb nyerskosztmestere Lénárt Gitta javaslata: mindenképp gyorsan elfogyasztani, mert a kókusz és az ananász nem szeretik egymást.... magyarul gyorsan romlik!!!;)

 

Tadaaaammm, így néz ki:

20160410_073900.jpg20160410_125034.jpg

 

süti beállítások módosítása