Gyógynövénytanfolyam 1. rész

2016. április 19. - ginavega

Pénteken egy gyógynövénytanfolyamon voltam. Ahhoz képest amit ott megtanultam és ott megfőztünk, az egész tanfolyam potom pénzért volt.... de hadd meséljem el hogy is volt...

Az egész élménybeszámolót részekre osztom mert baromi hosszú lenne egyben. Megláttam a helyi hírmondó újságban, hogy a másik faluban gyógynövénytanfolyam lesz, gondoltam elmegyek rá, mert szerettem volna magam jobban kiképezni növényismeretböl. Amikor megérkeztünk 16 fő mindenkinek húzni kellett egy kis képet amin egy növényke volt. Utána kimentünk az udvarba és aki megtalálta a növényt, annak jeleznie kellett.

Én a réti kakukktormát húztam, azt megismerem tök gyorsan, kellemesen hagymás íze van.

dscn1187.jpg

Repkény:

dscn1160.jpgdscn1161.jpgMire jó a repkény? Asztmás megbetegedésnél teának nagyon jó, de ha egyszerüen meg van fázva akkor is jó...  (csak nem élvezeti tea lesz mert tök fanyar íze van....)

Indás infü:

dscn1166.jpgGyulladáscsökkentö, ezért a máj és epebetegeknek a borzasztóan keserü anyaga tisztítólag fog hatni.Teának vagy gargalizálni...

Galajfélék:

dscn1164.jpg

A galajok mindent kihajtanak, slejmot, izzadást, gyulladást, vizeletet és sebek kezelésére is alkalmas édes kesernyés íze van... Teának használjuk ;)

Indás pimpó (németül Fünffingerkraut - mint 5ujjasnövény)

dscn1168.jpgMint ahogy a képet látod úgy néz ki mintha 5 ujja lenne, a gyomorbántalmakra jó, nyálkahártya gyulladásra, még aranyérre is!!

Cickafark:

dscn1163.jpgEzt a növényt tuti ismeritek, sok helyen megfordul. Ez a növény mind külső és belső használatra egyaránt hatékony. Emésztést segítő, idegnyugtató és anyagcserét kedvezően befolyásoló növény.  Tehát a légúti betegségektől a gyomorbajokig , a bőrbetegségektől a sebekig mindenre jó.  (csak ne sokat, mert túl sok az már majdnem mérgező lehet...)

Árvacsalán:

dscn1171.jpg

Ez a növény is szinte minden külső és belső bajra jó, de ami a legjobb benne, hogy húzódások, görcsök, lábbetegségekre gyógyító hatása van!!! 

Nos, megnéztük a növénykéket, ezen kívül még volt nagyon nagyon sok, majd ezt egy másik cikkben....Utána visszamentünk a törzshelyünkre egy iskolához, ahol találkoztunk a csapattal. Az iskola konyhájában pedig megtanultuk mit is csináltunk ezzel a sok finomsággal.... a következö cikkben ezt fogom taglalni... 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginavega.blog.hu/api/trackback/id/tr598639976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása