Tegnap már megosztottam a crackerem receptjét, de gondoltam adjuk azért meg a módját, meg egy kis kép is legyen benne ízelítőnek.
Ez a cracker abszolút nyersvegán és mindenmentes. Egyszerű és finom.
A hajdinát akkor szeretem csak, ha jól meg van ízesítve. Akár kenyér, akár rizottó formában de jól meg kell nálam szórni fűszerrel mert a natúr íze az picit fura... nem egészen az én ízlésem....
Viszont ha jól megfűszerezzük, akkor brutálfinom tud lenni!!
Nèzzük a receptet:
1 bögre Hajdina
1 bögre Szotyi (napraforgómag)
fél bögre Mazsola
1 kk kenyérfűszer
fél kk só
2-3 fokhagyma gerezd (ha jó fokhagymásan szereted akkor tegyél még bele)
szezámmag (vagy mák)
Elkészítés:
1. Hajdinát külön és a szotyit külön vízbe áztatjuk min. 4 órára. De ha este vízbe teszed akkor éjszakára maradhat..
2. Mind a kettőt kimosni szépen, vízet leönteni, jól átmosni a magokat
3. Hajdinát, szotyit, mazsolát, fokhagymát, kenyérfűszert és sót jól összedarálni (Vitamixben v Thermomixben)
4. Aszalógép ( Excalibur vagy Sedona) tepsipapírjára szépen egyenletesen 1-4 mm-re elosztani. A tetejére szezámmagot vagy mákot szórni.
5. Először 2 órára 60 fokra állítottam be, hogy elpárologjon a nedvesség és utána 12 órára 42 fokra, hogy megmaradjon a nyersminőség.
6. Légmentesen zárt edényben több hétig is eláll.
Reggelire kitűnő, de napközben is... egy kis szójajoghurttal meg fenomenális!!!